Saksıda Beyaz Begonvil Sarmaşığı Fidanı(1m ile 1.5m)

  • Barkod: 8682071889955
  • Kategori: Fidan
  • Stok: 20+
  • Fiyat
  • 292,53 TL
WHATSAPP İLE SİPARİŞ VER
Hızlı Gönderi
Güvenli Alışveriş
İade ve Değişim
Begonvil Sarmaşığı Çiçeği 
Gönderilen ürünler saksıda ve tüplü olarak gönderilmektedir. Siz değerli müşterilerimizin fidanları kargo aşamasında zarar görmemesi için özel tasarlanmış fidan kolisinde faturası ile birlikte sizlere ulaştırılmaktadır. Begonvil sarmaşığı çok hızlı bir gelişim göstererek büyürler.
  • Dikim mesafesi fidanlar arası 2 metre sıra arası 4 metre
  • Kış aylarında yapraklarını döker
  • Saksı veya tırmanıcı sarılıcı süs bitkisi
  • Çok yıllık bir bitkidir
  • 10-15 metre boylanabilir

Begonvil Sarmaşığı Nerelerde Yetiştirilebilir.?
Ülkemizde Akdeniz ve Ege kıyılarında yetişir. Genellikle sıcak bölgelerde bulunur. İstanbul’da batıya ve hafif güneybatıya bakan cephelerde daha sağlıklı gelişir. Hafif güneybatıya bakan cepheler kış soğuklarından, ilkbahar ve sonbahar serinlerinden daha az etkilenir.
İstanbul’da kuzey yönlerden gelen rüzgarlara direkt maruz kalmayan bahçelerde bulunabilirler. Ilıman iklim bitkisi olduğundan kışın soğuk geçen yerlerde iç mekanlarda yetişirler. Karasal iklimin hakim olduğu yerlerde ise kışın dona karşı çok hassastırlar.
 
Begonvil Sarmaşığı Nerelere Dikilir.?
Bu çiçekler gölgeleme aracı olarak duvarların, boş görüntülü bina cephelerinin, çok geniş çiçek kasalarının, merdivenlerin bitki örtüsü olabilirler. Kıyı bölgelerinin eğimli alanlarının kapatılmasında kullanılırlar. Tırmanıcı ve sarkıcı yapıda olmaları nedeniyle sıkça tercih edilirler. Dikildiği alana deniz kenarında tropik bir bölgede olunduğu hissi verirler.

Saksıda Begonvil Sarmaşığı Yetişir Mi.?
Begonvil sarmaşık ve çalı formunun yanı sıra saksıda da yetişebilir. Özellikle kış aylarının soğuk geçtiği bölgelerde saksıda begonvil yetiştirmek popülerdir.
Fakat saksı seçimi büyük önem taşır. Eğer Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde yaşıyorsanız toprak saksı tercih etmelisiniz. Böylelikle çiçeğin kökleri sıcaktan yanmaz. İstanbul gibi yerlerde ise çömlek saksı tercih edilmelidir.
 
Begonvil Çiçeğinin Işık ve Sıcaklık İsteği Nasıldır?

Bu çiçek güneşi çok sever ve bol güneş alan yerlerde çok daha fazla çiçek açar. Özellikle öğleden sonraki güneş ve akşamüstü güneşini alan yerleri çok severler. Gövdesi ve dalları bol güneş almalıdır.
Çok güneşli, yarı güneşli ve yarı gölge alanlarda yetişebilirler. 5 dereceye kadar soğuğa dayanabilirler fakat aşırı rüzgardan korunması önerilir. İyi bir budamayla kış aylarında don olaylarından biraz olsun korunabilir.
 
Begonvil Çiçeğinin Sulama Sıklığı Nasıl Olmalıdır?
Çok sıcak bölgelere dayanabilen bu çiçek, suya düşkün değildir. Tabii ki susuz yaşayamaz, fakat fazla sulandıkları takdirde ölebilirler. Yaz aylarında sulama biraz daha sık, toprak nemini biraz kaybedince yapılmalıdır.
Diğer mevsimlerde toprak neredeyse kupkuru olmadıkça sulanmamalıdır. Yani sulama sıklığında toprak veya saksı kuruluğunun gözlenmesi gereklidir.
Begonviller sık ve düzenli sulandıklarında bitki rahatlayıp gevşer ve çiçeklenmekten ziyade yapraklarını artırır. Sulama sıklığı azaltılır ve düzensiz bir hal alırsa kuruyacağı için endişeye kapılır ve soyunu devam ettirmek için çiçeklenmeye başlar. Kısacası begonvilin çiçek açmama nedeni düşünüldüğünde, sulama sıklığını azaltmak buna iyi bir çözüm olacaktır.
Susuzluğa oldukça dayanıklı olan bu bitkiler az seviyede su ister. Gereğinden fazla sulanırsa çiçeklerini döker. Dikildiği ilk zamanlarda bol sulanması daha sonra çiçeklenmesi için az sulanması uygundur. Büyüme arttıkça sulama seviyesi minimuma düşmelidir. Begonvillerin çok çiçek vermesini istiyorsanız onu az sulamalısınız.
 
Begonvil Çiçeğinde Gübreleme Nasıl Olmalıdır?

Bahçelerde yetişen sarmaşık türündekilere gübreleme yapılması gerekmezken saksıda yetişenlere gübre gerekebilir. Gelişme dönemi başlangıcında ağustos ayına kadar haftada bir besin takviyesi önerilir. Eğer toprağı besleyici değilse, ilkbahardan yaz sonuna kadar her dört sulamada bir suyuna bitki besini katılabilir.
Begonvil fidanlarına gübre atılmak istenirse dikimden sonraki 2-3 ay gübrelenmemelidir. Azo t-fosfo r-potasyu m içeren gübrelerden 1 çay kaşığı kadar atmak yeterli olacaktır. 15 gün arayla gübreleme yapılmalı, yaz sıcakları başladığında fidan dibine gübre atılmamalıdır. Gübreleme miktarı bir yıl sonra bir tatlı kaşığına çıkarılır.
 
Begonvil Çiçeğinde Budama Nasıl Olmalıdır?

Begonvillerin güzel ve bol çiçek veren bir formda olabilmesi için düzenli budama şarttır. Gövdeleri kalınlaştıkça daha çok dal üretirler. Bu dalları denetim altında tutmak için ise budama gerekir. Yapraklarını döktüğü zaman olan Şubat ayı, uygun bir zamandır. Bu budama yöntemi cüce tipi ya da bodur begonviller için geçerlidir.
Sarmaşık begonviller için ise bitkinin şekil almaya başladığı ilk iki yıl çok önemlidir. Tüm duvarı kaplaması isteniyorsa birkaç ana dal bırakıp tüm dallar dipten budanmalıdır. Dipten budanmadığı takdirde yarım kalan dallardan çok sayıda yan dal çıkabilir. Kış sonu-bahar başı zamanlarında yani ilk çiçeklenmeden sonra budanmalıdır.

Begonvil Çiçeği Kış Aylarında Nasıl Korunur?
Havaların soğumasıyla birlikte çiçekler kurumuş halde rengini koruyarak dallarda durmaya devam eder. Rüzgarların başlamasıyla bu kuru çiçekler dökülür.
Daha önce de bahsettiğimiz gibi soğuk kış şartlarına dayanabilen bir çiçek değildir. Özellikle don olaylarının yaşandığı yerlerde hayatta kalmaları çok zordur. Sarmaşıkların yerine saksıya dikilen begonviller kışın sert geçtiği yerlerde evin içine alınarak soğuklardan korunabilir. Havaların ısınmasıyla yeniden balkona çıkarılır.
 
Begonvil Çiçeklerinin Çabuk Büyümesi için Neler Yapılabilir?
Begonvillerin sağlıklı ve hızlı bir şekilde büyümeleri için öncelikle budamalarının düzenli yapılması gerekir. Bu bitkilerin hızlı büyümesini içeren püf noktalar da 2 farklı şekilde budamayla açıklanabilir:
İlki, kış başında bütün dalların sadece en uçlarından budanması işlemidir. Kışın oralardan soğuk alması sonucunda o dallardaki besin ana dallara, ana gövdeye ve köklere çekilir. Bu da bahar geldiğinde şiddetle yeni gelişimler göstermesini sağlar.
İkincisi ise, don olayının çok rastlanmadığı sıcak yerlerde kış sonuna doğru, hafif don yaşanan yerlerde ise bahar başında kuvvetli bir budama yapılmasıdır. Böylece havalar ısındığında kuvvetli büyümeler gözlenir.
Bunun dışında bahçede yetişen begonvillerin daha kuvvetli büyümeleri gerektiği için daha sağlıklı beslenmelidirler. Düzenli olarak ilkbahar aylarında dipteki toprak boşaltılıp dökülmeli, onun yerine bahçe toprağı ve yanmış sığır gübresi ile pomza taşı karışımıyla tekrar kapatılmalıdır

Fidan Gönderim Prosedürleri
Gelen siparişlerinizi özenli şekilde seçim yapılmaktadır.Genellikle ürünler saksıda gönderim yapılmaktadır. Fidanlarınız özel tasarlanmış fidan kolilerinde kargo aşamasında zarar görmeyecek şekilde paketlenmektedir. Adınıza faturası ile kutu içerisine zarar görmeyecek şekilde konulmaktadır. Herhangi bir sorun yaşadığınızda güler yüzlü personellerimiz sizlere yardımcı olacaklardır.
TESLİMAT
 
Ürünü sipariş verdiğiniz gün saat 18:00 ve öncesi ise siparişiniz aynı gün kargoya verilir.Ve ertesi gün teslim edilir.

Eğer kargoyu saat 18:00`den sonra verdiyseniz ürününüzün stoklarda olması durumunda ertesi gün kargolama yapılmaktadır.
 
TaksitTaksit TutarıToplam Tutar
1--
2--
3--
4--
5--
6--
7--
8--
9--
10--
11--
12--
TaksitTaksit TutarıToplam Tutar
1--
2--
3--
4--
5--
6--
7--
8--
9--
10--
11--
12--
TaksitTaksit TutarıToplam Tutar
1--
2--
3--
4--
5--
6--
7--
8--
9--
10--
11--
12--
TaksitTaksit TutarıToplam Tutar
1--
2--
3--
4--
5--
6--
7--
8--
9--
10--
11--
12--
TaksitTaksit TutarıToplam Tutar
1--
2--
3--
4--
5--
6--
7--
8--
9--
10--
11--
12--
TaksitTaksit TutarıToplam Tutar
1--
2--
3--
4--
5--
6--
7--
8--
9--
10--
11--
12--
TaksitTaksit TutarıToplam Tutar
1--
2--
3--
4--
5--
6--
7--
8--
9--
10--
11--
12--
TaksitTaksit TutarıToplam Tutar
1--
2--
3--
4--
5--
6--
7--
8--
9--
10--
11--
12--
TaksitTaksit TutarıToplam Tutar
1--
2--
3--
4--
5--
6--
7--
8--
9--
10--
11--
12--
Benzer Ürünler
Yükleniyor...