Kireçli toprak kullanmayın. Toprağın geçirgenliğinin yüksek olmasına dikkat edilmelidir. Sukulent bolca sulanmalı, suyun tamamen aktığından emin olunmalıdır. Altı kapalı saksılarda altta biriken su toprağın çamurlaşmasına ve bitkinin ölmesine sebebiyet verebilir. Bunu sağlamak için toprağa; cüruf, çakıl, ponza ve benzeri geçirgenliği yüksek malzemelerden karıştırmanız yeterli olacaktır.
Baharın sonları ve sonbahar başında sıcak ve yağmurlu günlerde bitki yağmur almaktan hoşlanır. Toprak kurudukça sulama yapılmalı, kış aylarında sulama yapıldıktan sonra rüzgara ve soğuğa maruz bırakılmamalıdır. Dona maruz bırakılmaması gerekmektedir. Kışın en sıhhatli duracağı yer yağmur almayan, rüzgardan korunaklı köşeler tercih edilmelidir. Yazın aşırı güneşten korunmalı yarı gölge ortam tercih edilmelidir.
Sulaması nasıl yapılmalı ?
Bitkinin toprağının kuruduğundan emin olunduktan sonra bitki bolca, toprağın her yerine su gelecek şekilde sulanmalıdır. Bir sonraki sulama zamanı yine toprağının kuruması ile birlikte yapılacak. Sukulentler için belirli bir sulama takvimi yanlış sonuçlar doğurur. Her bitkinin ihtiyaçları farklılık gösterebilir. En doğru yöntem toprağın tamamen kuruduğundan emin olunduktan sonra yapılandır. Sulama sonrası suyun tamamen aktığından emin olun. Sık sık, az az yapılan sulamalar bitkiye zarar verecektir.